SE ETS hőtárolós kályha

Korszerű hőtárolós kályhák beépített elektronikus feltöltésszabályozóval.

A hőtárolós kályhák az olcsó „éjszakai árammal” (csúcskizárásos üzemmódban) üzemeltethetők, így üzemköltségük a közvetlen elektromos fűtésnél lényegesen kedvezőbb. Mindössze 650 mm-es magasságuk és 245 mm-es mélységük révén kis helyet foglalnak, speciális hőszigetelésük lehetővé teszi a nagy tárolási teljesítményt kis térfogatban és a pontos hőleadást a nap minden szakában. Beépített töltésvezérlésükkel illeszthetők az évszakokhoz.

Teljesítmény: 2, 3, 4, 5, 6 és 7 kW-os modellek közül lehet választani.

Bruttó listaár:

                         ETS 700: 403.290.-Ft. helyett 392.000.- Ft.

Egyfázisú vagy háromfázisú hálózatról üzemeltethetők. Az ETS készülékek csak fali szobatermosztát használatával üzemeltethetőek! Különleges igények esetén külön rendelésre az alacsony építésű (ETT, magasság: 490 mm) vagy a kis mélységű (ETW, mélység: 197 mm) sorozatok készülékei állnak rendelkezésre

 

 

A hőtárolós kályha rendeltetése

A villamos hőtárolós kályha a naponta rendszeresen igénybevett helységek (lakások, irodák, üzletek, iskolák stb.) fűtésére alkalmas. A szigetelt készülékházban elhelyezett hőtároló magot a vezérelt (éjszakai) tarifával vételezett elektromos áram fűti fel. A mag felvszi é stárolja a fűtőbetétek által leadott hőenergiát, amit - sükség szerint - a kályhába épített ventillátor temperált levegő formájában juttat az adott légtérb. Szoba-termosztáthoz csatlakoztatva a készüléket, a kályha a fűtendő hőmérsékletet a kívánt értéken tartja. A különösen halk üzem és az esztétikus, minden környezetbe illeszkedő külső a felhasználó számára magas komfortérzést biztosít.

A kályha rendelkezik a villamos fűtés minden előnyével:

  • Egyszerűbb beszerelés és használat.
  • Tiszta, karbantartást nem igényel.
  • Automatikus szabályozású, ezért nem igényel állandó felügyeletet, kezelőszemélyzetet.
  • Gazdaságos, kedvezményes (éjszakai) villamos energiát fogyaszt, hatásfoka közel 100%.
  • Higiénikus, mert nincs égéstermék, továbbá nincs szükség tüzelőanyag-tároló helységre.
  • Biztonságos, mert nem használja el a helység levegőjét, nincs robbanás- és tűzveszély.
  • Széleskörűen használható, hiszen akár egy-, akár háromfázisú hálózatra ráköthető.

Ahhoz, hogy a helység adottságainak megfelelően kiválasztható legyen az optimális fűtőértékű kályha, különböző teljesítményű készülékek vannak forgalomban /2-3-4-5-6- és 7 kW/. Tájékoztató diagram a szükséges kályhateljesítmény megállapításához:


Példa:
45 m3-es helyiség, 6 m2 ablakfelület, 1 külső fal, temperált szomszédos helységek.
A szükséges teljesítmény: 3,8 kW, tehát a 4 kW-os kályhát kell választani.